Matka alkaa eli Hello World!

Ketukopteri kuljettaa lukiolaisia, heidän ohjaajiaan, opettajiaan ja muuta lähiväkeä kohti kestävää tulevaisuutta. Matka kohti viheliäisten ongelmien maailmaa kaipaa viisaita, toimeliaita ja toinen toisiaan kannattelevia ihmisiä. Yritämme kasvaa sellaisiksi yhdessä.

Ketukopteri on Opetushallituksen rahoittama Lukiokoulutuksen Laatu- ja saavutettavuusohjelman edistämiseen kuuluva hanke, jossa keskeisinä teemoina ovat tulevaisuusnäkökulmien vahvistaminen ja ennakointitiedon hyödyntäminen lukion ohjaustyössä. Lisäksi Ketukopteri kehittää kokeillen ja verkostojen kanssa hyviä keinoja korkeakoulu- ja työelämäyhteistyöhön sekä kansainvälisyyteen liittyvä ohjauksen toteuttamiseen.

Rahoituspäätös saapui keskiviikkona 9.2.2022. Toiminta-aikaa on 31.7.2023 loppuun saakka eli aika vikkelästi on käytävä töihin. Onneksi meillä on hyvä tiimi ja paljon pohjustusta tehty. Tunnuskuvaa ja ulkoista ilmettä viritellään ensi viikolla.

Tässä blogissa raportoidaan Ketukopterin arkista pörinää. Taustasivuilta löytyy vähitellen myös tietoa ja toiminnan tuloksia. Ketukopterin päämajassa työn touhusta löytyvät työprosenttien mukaisesti Anne Rongas, Lauri Ylä-Jussila, Kari A. Hintikka, Jukka Tikkanen, Tuija Salminen ja Jenni Linturi.

Ketukopteri-hankkeen toteuttaa Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia ja tarkemmin Nettilukio sekä Otavan Opiston Aikuislukio. Toteutuksessa pyritään avoimuuteen ja yhteistyöverkostojen punomiseen. Tärkeät toteutuksen mahdollistajat ovat tulevaisuuksien tutkimuksen virtuaalisen Delfoi-metodin taitaja Metodix Oy sekä sosiopedagogista yhteiskehittelyä tukevan vuorovaikutusalustan toimittaja Howspace Oy. Suunnannäyttäjinä tapahtumissa ja tallenteilla tulevat olemaan mm. kestävän tulevaisuuden ja ekososiaalisen sivistyksen sydämelliset ja syvästi viisaat asiantuntijat Arto O. Salonen ja Erkka Laininen.

Ketukopterin yhteistyöpiiriin kuuluvat jo lähtömetreillä myös Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti HELSUS sekä Suomen Akatemian LITERACY-ohjelma ja Pedagogy of Concrete Utopias -hanke. Hullunkuriseen ajankohtaan eli joulun välipäiviin ajoittuneen hankehaun aikana ehdimme saada myös innostavia kaverilukioita mukaan eli Luostarivuoren Lukio Turusta, Otaniemen lukio Espoosta, Kotkan Lyseo sekä Muuramen ja Joroisten lukiot. Pyrimme kiertotalouteen ja rahattomaan innovatiiviseen toimintaan Ketukopterin ystävien kanssa. Nyt jo voi ystäväpiiriin liittyä LinkedIn-ryhmässä.

Tässä luonnoskuvassa tiivistetysti Ketukopterin ideaa ja tavoitteita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s